professionals in schoonmaak

Bezemschoon opleveren: álles wat u moet weten

Bezemschoon opleveren, wat houdt het nou precies in? En hoeveel gaat het kosten? Bezemschoon opleveren is een term die veel voorkomt in huurcontracten, maar ook bij het koopcontract van woningen en bedrijfspanden. Bij Job Procleaning zien we dat hier nog steeds veel vragen over zijn. In dit artikel vertellen onze specialisten u daarom alles over wat u moet weten over bezemschoon opleveren.

Wat is bezemschoon opleveren?

Bezemschoon opleveren houdt eigenlijk niets anders in dan dat u uw oude woning of bedrijfspand netjes achterlaat, zodat de nieuwe eigenaar hier snel in kan trekken. Het is dus een afspraak tussen de kopende/hurende partij en de verkoper/verhuurder over de staat van de oplevering. In het algemeen betekent dit dat alle losse zaken worden verwijderd en dat alle ruimtes, inclusief keuken, sanitair en inbouwapparatuur grondig dienen te worden gereinigd.

Echter is er veel discussie over de precieze definitie van 'losse zaken' en 'grondig reinigen'. Zo zijn er partijen die losse zaken definiëren als enkel de meubels in de woning of het bedrijfspand, terwijl andere partijen het omschrijven als het volledig verwijderen van alle meubels, vloerbedekking en gordijnenrails. Ook vindt de ene partij dat kruipruimtes, kozijnen, en het balkon ook grondig schoongemaakt dienen te worden, terwijl andere partijen dit niet onder bezemschoon opleveren verstaan.

Hiervoor is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken tussen koper/huurder en verkoper/verhuurder. Bij Job ProCleaning helpen we u graag met het maken van duidelijke afspraken bij het bezemschoon opleveren van uw huis of bedrijfspand, zodat de verwachtingen voor alle partijen duidelijk zijn en u niet voor onverwachte tegenslagen komt te staan.

Professionele opleveringsschoonmaak

Het zelf bezemschoon opleveren van uw bedrijfspand of woning kan flink wat tijd in beslag nemen. Ook kan het voorkomen dat u niet alle kennis in huis heeft om het pand volledig bezemschoon op te leveren. Het is daarom, in de meeste gevallen, aan te raden om de klus uit te besteden aan een specialistisch bedrijf. Op deze manier wordt u van alle zorgen uit handen genomen, zijn er duidelijke afspraken over de verwachtingen én weet u vooraf hoeveel het u gaat kosten waardoor u geen rekening hoeft te houden met hoge onverwachte kosten.

Omdat de kosten van bezemschoon opleveren worden beïnvloedt door veel factoren, is het niet mogelijk nu een exacte prijsindicatie te geven. Enkele factoren die de prijs beïnvloeden zijn:

  • De huidige staat van het pand;
  • Soort en grootte van het pand;
  • De aard en omvang van de werkzaamheden;
  • De waarde/ recycling mogelijkheden van de overgebleven inventaris;
  • Hoe gemakkelijk het pand te bereiken is (bijv. trappen/lift).

Bezemschoon opleveren offerte

Bij Job Procleaning kunt u gemakkelijk vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat u een prijsindicatie kunt ontvangen waarin alle factoren zijn verrekend. Zo kunt u het beste bepalen of het voor u de moeite waarde is om de opleveringsschoonmaak van uw huis of bedrijfspand uit te besteden.

Zelf ook de glazen wassen? Lees onze tips.