professionals in schoonmaak

Kantoor schoonmaken: dé tips van onze specialisten

In Nederland brengen we een groot deel van onze tijd door op ons werk. Ondanks dat de Nederlander wekelijks gemiddeld het minste aantal uren werkt ten opzichte van de rest van Europa, breng je al snel zo’n 8 uur per dag door achter je bureau! Een onhygiënische werkomgeving kan dus ook voor grote gezondheidsrisico’s zorgen. Het is dus van groot belang dat het gehele kantoor regelmatig grondig schoongemaakt wordt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Maar hoe kun je zelf, samen met je collega’s, het kantoor schoonmaken en schoonhouden? Onze specialisten geven je graag wat tips!

Hoe hygiënisch is jouw kantoor?

Als we je zouden vragen wat het smerigste object op kantoor is, zou je waarschijnlijk reageren met de wc-bril of de prullenbak. Logisch, want deze zitten vol met bacteriën. Maar misschien moet je, voordat je begint aan de rest van het kantoor schoonmaken, ook eens wat beter naar je eigen werkplek kijken.

Heb je bijvoorbeeld wel eens goed gekeken naar je toetsenbord? Op het eerste oog lijkt deze redelijk schoon, maar keer hem maar eens om en klop er een paar keer mee op je tafel. Je zult verbaasd zijn over wat er allemaal verstopt zit onder je toetsen. Maar naast je toetsenbord zijn er nog veel meer objecten op & rondom jouw eigen werkplek die best eens vaker een schoonmaakbeurt zouden kunnen gebruiken. Denk aan de telefoon die op je bureau staat en de pennen die jij (en eventueel je collega's) gebruiken. Maar ook de monitor van je computer is een echte stofvanger!

Het kantoor schoonmaken: wat kunnen jij en je collega's doen?

Een periodieke schoonmaak door een professioneel schoonmaakbedrijf is een absolute must voor ieder kantoorpand. Maar wat kunnen jij en je collega's zelf doen om het kantoor schoon te maken en ook zo schoon & hygiënisch mogelijk te houden? Onze experts hebben de belangrijkste tips op gebied van kantoren schoonmaken & schoonhouden voor je op een rijtje gezet:

Houd je werkplek schoon!

Een schoon kantoor begint bij je eigen werkplek. Zorg er dus allereerst voor dat je bureau altijd opgeruimd en geordend is. Je werkplek moet namelijk alleen die dingen bevatten die je nodig hebt voor het uitvoeren van je werk. Gooi alles wat niet noodzakelijk is voor het uitvoeren van je werkzaamheden weg! Zorg dat de spullen die je wel nodig hebt netjes opgeruimd zijn en niet over heel het bureau verspreid liggen.

Maak iedere dag of iedere twee dagen je bureau, monitor en toetsenbord goed schoon. Je computer trekt namelijk enorm veel bacteriën aan. Zorg ervoor dat er genoeg schoonmaakdoekjes en schoonmaakmiddel voorhanden zijn. Er bestaan zelfs speciale schoonmaaksetjes voor je computer!

Zorg voor voldoende prullenbakken

Onnodige rommel moet direct weggegooid worden. Alleen zo zorg je ervoor dat het kantoor ook daadwerkelijk opgeruimd blijft. Zorg er dus ook voor dat er altijd een prullenbak in de buurt van je bureau staat. Daarmee voorkom je een hoop rotzooi op je bureau en op de vloer die stof kunnen vangen! Is de prullenbak vol? Leeg deze dan direct. En wil je niet te lang bezig zijn met de WC schoonmaken? Zorg dan dat er ook een prullenbak op het toilet staat!

De gezamenlijke koelkast

Bij de meeste kantoren wordt gebruik gemaakt van een gezamenlijke koelkast. Super fijn natuurlijk, maar ook deze vereist de nodige aandacht. Je wil namelijk niet dat er van alles in ligt te schimmelen. Controleer dus minimaal één keer in de week of er geen spullen over de datum in de koelkast liggen. Daarnaast moet een koelkast minimaal één keer in de twee à drie maanden grondig schoongemaakt worden.

Laat de ramen regelmatig wassen!

Niet alleen de binnenkant van uw kantoor dient er schoon en verzorgd uit te zien. Ook de buitenkant van het pand verdient regelmatig een schoonmaak! Was daarom ook regelmatig de ramen om een schone uitstraling aan uw pand te geven.
Kunt u dit niet zelf door bijvoorbeeld de hoogte van uw kantoorpand? Vraag dan eens naar onze telescopische glasbewassing!

Periodiek kantoor schoonmaken: Job Procleaning helpt u graag!

Voor een optimale hygiëne binnen uw kantoor is het van belang dat het gehele kantoorpand periodiek grondig schoongemaakt wordt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Bij Job Procleaning zijn we gespecialiseerd in zowel binnen- als buitenschoonmaak van kantoorpanden. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op'