Reinigen zonnepanelen

Door regelmatig uw **zonnepanelen te reinigen, **neemt het rendement van uw zonnepanelen enorm toe! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het rendement van zonnepanelen flink afneemt als gevolg van vuil zoals: stof, vogelpoep, mosvorming, kalk, etc. De opbrengst kan afnemen tot ongeveer 20%. Een verstoring van de zonnecellen kan disfunctioneren en op lange termijn zelfs schade toebrengen aan uw zonnepanelen. Het professioneel laten reinigen van uw zonnepanelen is dus de moeite waard!


Job Procleaning helpt u graag met het zorgvuldig schoonmaken van uw zonnepanelen! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Zonnepanelen schoonmaken: hoe doen we dat?

Een regenbuitje is absoluut niet voldoende om al het vuil weg te spoelen. Het is dus van belang om periodiek uw zonnepanelen te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Zonnepanelen reinigen moet echter wel zorgvuldig gebeuren. Wanneer zonnepanelen op een verkeerde manier gereinigd worden, kan dit voor schade aan de zonnepanelen zorgen, wat kan leiden tot hoge reparatiekosten of alsnog een verminderd rendement.

Zonnepanelen reinigen met osmose-water:

Zonnepanelen mogen **niet **schoongemaakt worden met leidingwater, omdat leidingwater kalk, natrium, ijzer en nog veel meer bestanddelen bevat die een vieze laag achterlaten. Bij Job Procleaning gebruiken we osmose-water om zonnepanelen te reinigen. Osmose-water is water in zijn puurste vorm, dus vrij van bovenstaande bestanddelen. Daarnaast is door gebruik van osmose-water geen schoonmaakmiddel nodig! Tijdens het schoonmaken gebruiken we een zachte borstel om de beschermlaag van uw zonnepanelen niet aan te tasten.

Wanneer en hoe vaak dienen zonnepanelen te worden gereinigd?

Net als uw ramen & kozijnen dienen uw zonnepanelen ook periodiek te worden gewassen. Wij adviseren zonnepanelen jaarlijks op een professionele wijze te laten schoonmaken. Een goede regenbui zal ook haar werk doen door verontreiniging zoals fijn stof e.d. weg te spoelen. Echter zal hardnekkige bevuiling zoals bladeren en uitwerpselen op uw zonnepanelen blijven zitten met alle nadelige gevolgen van dien.

Zonnepanelen professioneel laten reinigen?

Job Procleaning kan uw zonnepanelen op een veilige manier reinigen en bent u verzekert van maximaal rendement! Veilig omdat wij beschikken over de juiste methodiek en materialen. Maar ook veilig omdat wij als bedrijf VCA gecertificeerd zijn én onze medewerkers VCA-gediplomeerd. Daarnaast doen wij uw zonnepanelen visueel controleren en bij zichtbare gebreken wordt dit aan u gemeld.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Scroll naar boven