Ramen wassen als een professional

Wij krijgen vaak vragen over glasbewassing en specifiek wat de beste manier is om ramen te wassen. Juist omdat mensen vaak niet goed weten hoe ze de ramen precies moeten wassen kijken ze er zo tegenop waardoor deze taak vaak wordt uitgesteld. Wij leggen u graag uit hoe u uw ramen kunt wassen als een echte professional

We zien nog vaak dat mensen hun ramen wassen met wat azijn en een doek, of andere materialen waardoor de glasbewassing niet efficiënt gebeurd en de mensen vaak gefrustreerd raken doordat het zo lang duurt en ze veel strepen blijven zien. De juiste techniek om ramen te wassen is niet heel ingewikkeld, vaak gaat het dan ook fout bij de materiaalkeuze. Om het beste resultaat te krijgen is goed materiaal nodig, wat gelukkig makkelijk te krijgen is en ook niet heel duur hoeft te zijn.

 

Allereerst is een goede raamwisser essentieel, daarnaast heb je nog een inwasser, een spons, afwasmiddel, een emmer en een microvezel droogdoek nodig. Tegenwoordig heb je ook de keuze om een stuk gereedschap aan te schaffen waarbij de raamwisser en de inwasser gecombineerd worden in een artikel.

Ramen wassen: hoe ga ik te werk?

Als je deze materialen hebt aangeschaft ben je klaar om je ramen te wassen. Begin met het mengen van je afwasmiddel en warm water in je emmer. Volg hierbij de instructies op de verpakking van het afwasmiddel. Vervolgens gaan we met de inwasser de ramen wassen en met de trekker de ramen schoon en droog trekken. Dompel je inwasser in de emmer en was je ramen met een S patroon, let er op dat je de gehele ruit wast. Als je met je inwasser de hele ruit hebt gewassen ga je met de trekker aan de slag. Begin bovenaan en trek de ramen schoon van boven naar beneden. Overlap iedere baan zodat je geen strepen krijgt. Ten slotte gebruik je de microvezel doek om de laatste delen schoon en droog te vegen, let hierbij vooral op de kozijnen en de hoekjes.

Streeploos ramen zemen

De grootste ergernis van mensen bij het wassen van de ramen zijn de strepen die achter blijven. De grootste oorzaak die wij zien is dat mensen de raamwisser niet vaak genoeg vervangen. Als de raamwisser of raamtrekker niet in goede conditie is dan zal deze altijd strepen achterlaten. Wij vervangen ons materiaal erg regelmatig en wij raden iedereen aan om hetzelfde te doen. Naast het vervangen van je raamwisser kun je er op letten dat je niet teveel wasmiddel in je emmer gebruikt. In plaats van teveel wasmiddel gebruiken kun je beter wat glansspoelmiddel in je emmer toevoegen voor het beste resultaat. Ben je na deze tips nog geen held in het streeploos ramen zemen? Neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Telescopische glasbewassing

Heb je te maken met ramen waar je moeilijk bij kan komen? Gebruik dan een telescoopsteel om toch overal bij te kunnen komen. Het werken met een telescoopsteel vergt wat handigheid, zorg er in ieder geval voor dat je jezelf nooit in gevaar brengt. Krijg je de techniek met de telescoopsteel toch niet helemaal te pakken of zijn de ramen heel moeilijk bereikbaar, dan raden wij je aan om een echte professional in te schakelen om je te helpen met de telescopische glasbewassing.

Op zoek naar professionele glasbewassing?

Kom je er toch niet helemaal uit of wil je het wassen van je ramen liever uit handen geven aan echte professionals? Kies dan voor Job Procleaning! Of je nou een glazenwasser in Breda zoekt of ergens anders in West-Brabant, wij staan klaar voor je! Wij doen ook de schoonmaak van kantoren, vraag vrijblijvend een offerte aan.

Scroll naar boven